Планиране и Управление

 

Как ефективно да планирате и управлявате проекти?

 
Планирането и управлението на всеки вид проект отнема доста време и усилия. Мисловните карти са отличен инструмент за първоначален брейнсторминг, съпоставяне и оценка на цялата информация. Те създават удобна работна структура, която може да управлява сложна комбинация от задачи и умения. С тях можете лесно да видите “голямата картина” на проекта и да проследите пътя до успешното му изпълнение.

Както е казал Леонардо да Винчи “всичко е свързано с всичко”. Чуйте от Тони Бюзан, как да използвате мисловни карти за отлично управление на проекти:

Една често срещана грешка в бизнеса е изборът на тактическото пред стратегическото мислене. Мисловните карти ви помагат да оцените и реализирате установени стратегически планове, които представят обективен поглед над вашата организация. Те са перфектната платформа за анализиране на вашия бизнес, вземане на решения, както и предвиждане на потенциалните заплахи и рискове.

 

Какво ще научите на обучението?

 • да сте по-организирани и продуктивни
 • да виждате “голямата картина” на проекта ви
 • да планирате лесно времето си
 • да управлявате ефективно проекти
 • да планирате успешно събития
 • да покажете на хората от екипа си ясно участието им в проекта
 • да погледнете на стратегически модели под нов ъгъл

“Мисловните карти са заразни, защото работят. Те са помогнали на хора от бизнеса ясно да възприемат това, което е наистина от съществено значение, освобождавайки ненужната информация.”

Масанори Канда – водещ японски предприемач и маркетолог

 

Как мисловните карти могат да ви помогнат?

Лъчистият характер на мисловните карти ви дава възможност за неограничено разрастване на вашите идеи, като в същото време запазва ясна и организирана структура. Така можете да видите “голямата картина” само с един поглед.

Един от най-простите и ефективни начини за използване на мисловни карти е да планирате деня си. Разпределянето на задачи, приоритети и срокове фокусира вниманието ви и ви дава мотивация да се справите с предстоящия ден.

 

Мисловните карти са безценни по време на срещи, защото генеративният им характер позволява на важните идеи да изпъкнат бързо, осигурявайки “запис” на срещата. С тях можете да се възползвате от всички различни мнения по динамичен и креативен начин.

Чуйте от Крис Грифитс, основателят на ThinkBuzan, как мисловните карти ви помагат да се фокусирате стратегически и да очертаете стъпките до крайната ви цел:

 

Обучението е за хора и организации, които:

 • искат успешно да планират бъдещето си
 • искат да управляват ефективно проектите си
 • искат да са по-добре организирани и продуктивни

Обучението “Планиране и Управление” представлява еднодневен уъркшоп, воден от лицензирани ThinkBuzan инструктори, на който ще се научите да прилагате мисловни карти за добра организация, успешно планиране и ефективно управление на проекти.

 

Инструктори:

 • Петър Шарков
 • Антон Ценов

Единствените лицензирани инструктори в България от ThinkBuzan – организацията на човека, измислил мисловните карти – Тони Бюзан!

За повече информация и записване, пишете на:

info@mindmapping.bg