Летящ Старт

 
От екипа на Mind Mapping, искаме да ви пожелаем много приятни изненади през новата година! Ние, разбира се, ще допринесем, както за тях, така и да ви отвеждаме по-често във вълшебния свят! Започваме годината с една интересна приказка…

На човек могат да му се случват толкова невероятни неща, колкото си пожелае. Именно това се случи и с Петър Шарков от екипа ни, за който годината започна настина летящо!

На 7 януари той се завърна от едно невероятно приключение при д-р Георги Лозанов. Буквално на 1-ви януари Петър разбра за него и на 2-ри вече беше в Сливен с още 5-6 прекрасни човека. Ето и какво ни разказа:

Невероятно преживяване… може би от ранно детство, никога до сега не бях попадал в толкова приказен свят, изпълнен с Любов, Свобода, Вяра, Творчество, Изкуство и забавни Герои! Д-р Лозанов е прекрасен човек и е направил нещо невероятно за България и Света! Малко българи го познават и знаят за неговите постижения – затова ще се постарая те да стигнат до всички, като започна от моите приятели!

Може да прочетете неговата приказка тук – “Живков попита за Ванга и почнах да я изследвам”.

Сугестологията е наука за спонтанното освобождаване на резервите (неизползвания потенциал) на потиснатия от обществената норма ум.

В България, образователната система има нужда от една ключова промяна – да се промени методиката на преподаване, като се избягват внушенията, наказанията и неправилното отношение между децата и учителите – по този начин ще избегнем и всички ограничения, които си налагаме, относно нашата памет и креативност.

След като разбрах, че още през 1965 година д-р Лозанов прави два феноменални експеримента, бях меко казано онемял… Единият се отнася към “безкръвна операция на херния (без упойка!)”, а другият показва как “15 души могат да запомнят на 98% – 1000 думи на френски, като ги чуват само веднъж…” Просто невероятно!

Искам да споделя някои от нещата, които могат да покажат връзката между сугестопедията и мисловните карти:

  • Мисловните карти са приложение на сугестопедията в писането.
  • Най-важното е личността на преподавателя – ако не спазва 7-те Закона няма сугестопедия!
  • Работата на системата силно зависи от това, до колко сте се сугестирали (внушили), че мисловните карти работят или не.
  • Първият Закон е Любов и ако не желаете силно и искрено да направите нещо и да постигнете Резултат, е по-вероятно да не го направите.
  • Вторият Закон – Свободата ви на избор във всяко едно отношение – тук си представете, че не знаете правилата и принципите на мисловните карти и направете нещо невероятно, така, както ви идва от вътре.
  • Убедеността и вярата, че нещо невероятно ще се случи е особено важен фактор (Трети Закон).
  • Четвъртият Закон – препоръчително е материалът, на който правите мисловни карти, да е колкото може по-голям.
  • Вашият мозък е пълен с неврони и същевременно всеки неврон е отражение на вашия мозък… цяло-част, част-цяло (Пети Закон).
  • Шестият ЗаконЗлатното сечение е навсякъде около нас.
  • Класическата Музика и Изкуство (Седми Закон) са особено полезни, както и да рисувате мисловни карти на ръка – препоръчително е да има много, много практика, което означава много мисловни карти.

На всичкото отгоре, за петте ми дни престой в Сливен, научих основите на испанския език. Директната демонстрация ми показа, какво означава да учиш с ЛЮБОВ и СВОБОДА.”

За следващия път очаквайте… изненада! 🙂

Пожелаваме ви, да се разходите и вие до един приказен свят!

До скоро, усмихнат ден и помнете, че ви обичаме безусловно!